Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/05/1999

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Στις μητέρες που δοκιμάζονται στις συνθήκες των βομβαρδισμών, της εθνοκάθαρσης, της προσφυγιάς, σε όσες αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους που επιχειρούν στα μέτωπα του πολέμου, "αφιερώνει" τη φετινή Ημέρα της Μητέρας ο ΣΥΝ.

Η μητρότητα είναι το κατ' εξοχήν θύμα μέσα σε ένα κόσμο αυθαίρετης βίας, ένοπλων συγκρούσεων, συγκέντρωση της εξουσίας και του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια, διευρυνόμενης φτώχιας.

Λεφτά για το ψωμί και όχι για τα όπλα, πόροι για την στήριξη των οικογενειών, κοινωνικές υποδομές και δίκτυα για τη διευκόλυνση των γονιών, τη φύλαξη και εκπαίδευση των παιδιών, αυτό είναι και φέτος το πρωταρχικό αίτημα. Αίτημα που κινδυνεύει να ξεχαστεί στη φορά των εξελίξεων, που θέτουν θέματα παγκόσμιας ασφάλειας.

Η μητρότητα συνδυάζεται πάντα με την ειρήνη, τη ζωή.

Για αυτό περιμένουμε από τις γυναίκες-μητέρες να εκφράσουν και στο πεδίο της πολιτικής δράσης την πρόσκλησή τους στην ειρήνη και την συνύπαρξη των διαφορετικών ταυτοτήτων. Να ενισχύσουν και να διευρύνουν τα μέτωπα κατά του πολέμου και του αναχρονισμού, υπέρ της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου