Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/03/2013

Μη εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Υγείας για αποπομπή του Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου - Ερώτηση Αλ.Μεϊκόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Υγείας

Είναι γνωστά τα γεγονότα που οδήγησαν σε αντίθεση, το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου και της κοινωνίας της Μαγνησίας με τα έργα και τις ημέρες του Διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου και της διοίκησής του.

Αν ανατρέξουμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όλοι οι βουλευτές της Μαγνησίας τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης, υπέβαλλαν ερωτήσεις ή αναφορές, για να αναδείξουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Κοινός παρανομαστής όλων, να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις εργαζομένων και Διοικητή για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Έτσι ο Υπουργός Υγείας στις 25/01/2013 με απόφασή του απέπεμψε αζημίως τον Διοικητή του Νοσοκομείου από τα καθήκοντά του.

 Έκτοτε έχει περάσει πάνω από ένας μήνας και δεν έχει ακόμη προχωρήσει η δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ, με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα η δέσμευση του Υπουργού για την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο του Διοικητή.

Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι η διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου και η υποβάθμισή του στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

•    Επειδή δεν είναι δυνατόν, ένας κατ΄ουσία απολυμένος και μη αποδεκτός Διοικητής να προγραμματίζει δράσεις και πολιτικές για την λύση των τεράστιων προβλημάτων του νοσοκομείου.

•    Επειδή οι ελλείψεις γιατρών και υγειονομικών υλικών είναι προβλήματα που αν δεν λυθούν άμεσα υποβαθμίζουν περαιτέρω το νοσοκομείο και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πολίτες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

•    Τι ενέργειες θα γίνουν για να εφαρμοστεί η απόφαση που ο ίδιος έλαβε περί της απόλυσης του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και που η μη εφαρμογή της τον καθιστά υπόλογο σε όλη την κοινωνία της Μαγνησίας;

•    Τι ενέργειες θα γίνουν για να μην μετατραπεί από Νοσοκομείο  σε κέντρο Υγείας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε κύριες ειδικότητες, όπως ΩΡΛ, ουρολόγων, οφθαλμιάτρων και  του κινδύνου κλεισίματος  τμημάτων;

•    Τι ενέργειες θα γίνουν για την άμεση πρόσληψη  ιατρικού και υγειονομικού  προσωπικού, προϋπόθεση για την άμεση βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος