Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/03/2013

Δήλωση του Γ. Μηλιού υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις σχεδιαζόμενες φορολογικές ρυθμίσεις

Η κυβέρνηση βγάζει το προσωπείο της «ανάπτυξης» και πλέον ανοικτά «πυροβολεί» τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Στο στόχαστρό της οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Οι πρώτες ριπές εναντίον της κοινωνίας: α) Κατάσχεση μισθών και συντάξεων από τα 600 ευρώ –που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για να επανέλθει στο μέλλον- για ελάχιστες οφειλές προς το Δημόσιο! β) Φυλάκιση για οφειλόμενα ποσά 5.000 ευρώ! γ) Κατασχέσεις περιουσίας για επιχειρηματίες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν ολόκληρο το χρωστούμενο ΦΠΑ εντός δέκα ημερών! Την ίδια ώρα εφοπλιστές, τραπεζίτες και καναλάρχες διευκολύνονται με κάθε τρόπο! Ο στόχος τους είναι πλέον προφανής σε όλους μας. Θέλουν να κατάσχουν ότι έχει απομείνει και να το διανείμουν στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο.

Ο ελληνικός λαός έχει πίσω του μεγάλη ιστορία αγώνων. Δεν θα τους αφήσει να τον λεηλατήσουν, δεν θα αποδεχθεί να ζήσει σαν δούλος του μεγάλου κεφαλαίου. Το σύνθημα «ή αυτοί ή εμείς» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

To Γραφείο Τύπου