Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/03/2013

Ενημέρωση από την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στην κηδεία του εκλιπόντος προέδρου της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Φρίας

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  Αλέξης Τσίπρας  έφτασε χτες  βράδυ  στο χώρο όπου βρίσκεται η σωρός του εκλιπόντος Προέδρου της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες Φρίας στο Καράκας. Η ελληνική αντιπροσωπεία έφτασε στο χώρο στις 8.30 αμέσως μετά την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας. Τον υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις  Τεμίρ Πόρρας, ενώ στην είσοδο της  αίθουσας τελετών τον καλωσόρισε σε ατμόσφαιρα συγκινησιακής φόρτισης ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές Νικολάς Μαδούρο και τον οδήγησε στην πρώτη σειρά των ηγετών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην αίθουσα, αφού πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην μητέρα και την κόρη του εκλιπόντος Προέδρου.

Στη συνέχεια συνομίλησε με τους προέδρους της Κούβας Ραούλ Κάστρο,  της Ουρουγουάης Χοσέ-Πέπε Μουχίκα, της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα, τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο, ενώ παρέμεινε στην αίθουσα τελετών για περίπου δυόμισι ώρες, μαζί με τους ξένους ηγέτες και την οικογένεια Τσάβες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με υψηλόβαθμα στελέχη αντιπροσωπειών από την Αργεντινή και το Περού, ενώ προσερχόμενος στην τελετή συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν το γεγονός. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε σύντομη συνέντευξη τύπου στο ισπανόφωνο τμήμα του Euronews. 

http://www.youtube.com/watch?v=Lr5LrXv_PUU

http://www.youtube.com/watch?v=-QsvJt_49dM

 

To Γραφείο Τύπου