Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/05/1999

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου για την κλιμάκωση των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην κλιμάκωση των νατοϊκών βομβαρδισμών και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε τα εξής:

Η συνέχιση και η κλιμάκωση των νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον προσφύγων και αμάχων τορπιλίζει συνειδητά την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

Την αναζήτηση λύσης τορπιλίζει και η αποπομπή Πριμακώφ από τον Πρόεδρο Γέλτσιν που για μια ακόμη φορά ουσιαστικά παίζει τα παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να σταματήσει να ευθυγραμμίζεται με τις νατοϊκές επιλογές. Να ζητήσει τώρα την άμεση παύση των βομβαρδισμών, αντί να απολαμβάνει τους επαίνους του κ.Μπερνς. Σ'αυτό θα έχει την στήριξη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, η οποία μεταστρέφεται με μεγάλες ταχύτητες σε θέσεις ενάντια στον πόλεμο.

Τέλος, θέλουμε να εκδηλώσουμε τις ανησυχίες μας για τα διάφορα σχέδια ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Κολωνίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για νέο-αποικιοκρατικού τύπου καταστάσεις στα Βαλκάνια

Η Ευρωπαϊκή Ενωση το μόνο σημαντικό και συγκεκριμένο που άμεσα οφείλει να κάνει είναι να συμβάλλει στην παύση των βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου