Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/03/2013

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη συνέλευση των εργαζομένων της Χαλυβουργίας

Εδώ και χρόνια στην χώρα μας, οι επιλογές των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων υποβάθμισαν την παραγωγή της, η οποία σήμερα μετά την εφαρμογή των μέτρων από τις μνημονιακές πολιτικές τελεί σε πλήρη αποδιάρθρωση.

Σειρά εργοστασίων και βιομηχανικών μονάδων κλείνουν για να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Οι κυβερνήσεις αντί να χαράξουν μια πολιτική που θα έχει σαν στόχο,  την αύξηση της παραγωγής σε διάφορους τομείς της οικονομίας με σκοπό την αυτάρκεια σε πολλά προϊόντα  και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν να χτυπούν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των προηγούμενων δεκαετιών.

Η περιοχή της Μαγνησίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι άλλοτε ζωντανές Βιομηχανικές Ζώνες του Βόλου μετατρέπονται σιγά – σιγά σε νεκροταφεία εργοστασίων, οδηγώντας τους εργαζόμενους στις ουρές του ΟΑΕΔ και τη χώρα σε πλήρη εξάρτηση από τις εισαγωγές. Σημαντικοί είναι οι τριγμοί που δέχεται το σύνολο σχεδόν των εργοστασίων, το τελευταίο διάστημα. ΑΓΕΤ, ΣΙΔΕΝΩΡ, ΒΙΣ, VPI και ξανά η Χαλυβουργία.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος παρευρέθηκε στη συνέλευση των εργαζομένων της Χαλυβουργίας μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Σωματείου όπου και έκανε την παρακάτω δήλωση:

 «Βρίσκομαι εδώ σήμερα στη συνέλευσή σας προκειμένου να σας μεταφέρω την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ όσο και τη δική μου προσωπικά. Αντιλαμβανόμενος την επιφυλακτικότητα μερικών από εσάς απέναντι στα κόμματα μπορείτε να εκλάβετε την παρουσία μου εδώ ως την παρουσία ενός από τους εκπροσώπους του κόσμου της Μαγνησίας στο  Κοινοβούλιο και αυτό γιατί πιστεύω ότι τα προβλήματα του κόσμου είναι κοινά και η αιτία τους επίσης κοινή για όλους τους εργαζόμενους. Δεν είστε ούτε κλίκες, ούτε κάστες , όπως θέλουν να σας παρουσιάζουν στα ειδησεογραφικά δελτία των 20:00. Αντιθέτως αυτό που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα, είναι σοβαρά προβλήματα που αφορούν και την πλειοψηφία του κόσμου της πόλης μας και όχι μόνο. 

Από τη μεριά μου θέλω να τονίσω ότι αντιλαμβάνομαι όλες τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες σας για το μέλλον του εργοστασίου και ταυτόχρονα για την εργασιακή ανασφάλεια που προκαλείται από τις επιλογές της εργοδοσίας. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά φτωχοποιούν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε Διοίκηση κάθε εταιρείας, να ζητά ξανά και ξανά από τους εργαζόμενους να προβούν σε νέες θυσίες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είμαστε υπέρ της αυτόνομης συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων. Δεσμευόμαστε όμως να σταθούμε δίπλα σας σε όποια μορφή αγώνα κι αν επιλέξετε. Δεν ζητάτε τίποτα παραπάνω εκτός από τα αυτονόητα. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας σας, με αξιοπρεπείς μισθούς.

Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όποια απόφαση και να πάρει το σωματείο σας, η οποία εννοείται ότι θα είναι στην κατεύθυνση διασφάλισης των συμφερόντων σας».

To Γραφείο Τύπου