Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/03/2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νέας Ιωνίας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Το ΙΚΑ  λοιπόν εκσυγχρονίζεται!!!! Και στα πλαίσια αυτού του εκσυγχρονισμού, κλείνει τα υποκαταστήματά του το ένα μετά το άλλο, εξαναγκάζοντας συνταξιούχους και ασφαλισμένους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και μέσω θαλάσσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Μετά τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Ζαγοράς, Αγριάς, Βελεστίνου, Αγχιάλου, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου, έρχεται η σειρά του υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας, το οποίο, παρότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 27 Μαρτίου.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, απαντώντας σε πρόσφατη, σχετική, ερώτηση  του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, προβάλλει ως αναγκαία την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, η οποία ελήφθη από την διοίκηση του ΙΚΑ, (και χωρίς προηγουμένως να έχει εγκριθεί νέος Οργανισμός του Ιδρύματος,)

«γιατί τα υποκαταστήματα Βόλου και Ν. Ιωνίας απέχουν μεταξύ τους 500 μέτρα, οπότε δεν θα διαταραχθεί η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντίθετα θα ενισχυθεί η λειτουργία του Περιφερειακού υποκαταστήματος Βόλου, με την συνένωση δυνάμεων του ανθρώπινου δυναμικού και την καλύτερη αξιοποίησή του».

Πιθανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί ότι η Ν. Ιωνία  των 35.000 χιλ. κατοίκων είναι ανεπτυγμένη πέριξ του κτιρίου του ΙΚΑ, οπότε για 500 μέτρα απόσταση, ας μην το κάνουμε θέμα.

Όμως, το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας εξυπηρετεί 5.359 συνταξιούχους, 670 επιχειρήσεις, 292 οικοδομικά-τεχνικά έργα, την Α΄ Βιομηχανική περιοχή και το Βιοτεχνικό Πάρκο. Το  Τμήμα Μητρώου εξυπηρετεί περισσότερους από 1500 ασφαλισμένους και το Τμήμα Παροχών πάνω από 700 (σύμφωνα με την έκθεση του 2011).

Και υπό τις «κατευθυντήριες οδηγίες του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης που επιβάλλουν την μείωση των οργανικών μονάδων των δημοσίων φορέων και οργανισμών κατά 30%, και την υφιστάμενη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας που επιτάσσει μείωση του λειτουργικού κόστους των δημοσίων φορέων και οργανισμών», αποστερούνται  περιοχές  της χώρας από τις πλέον βασικές δημόσιες υπηρεσίες,  αφήνονται  απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στο «έλεος» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, υποβαθμίζεται το  ελεγκτικό έργο στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας και οδηγούνται οι υπάλληλοι σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Βέβαια, σύμφωνα με την άποψη του κ. Βρούτση, «έτσι σώζεται η πατρίδα». Η πατρίδα δηλαδή, σώζεται αν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Βόλου, όπου στεγάζονται και τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ, είναι το μοναδικό που θα παραμείνει στη Μαγνησία για να εξυπηρετεί 200.000 κατοίκους.    Πριν έναν χρόνο, 13 Μαρτίου 2012, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενέκρινε ομόφωνα, ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», και δήλωνε «την αντίθεσή του στην παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νέας Ιωνίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Παροχών Υγείας και  στηρίζοντας  τους εργαζόμενους και τους πολίτες, για το δικαίωμα στη δουλειά και στην ασφάλιση με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και παροχές υγείας, για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. 

Για μια δημόσια Διοίκηση για τον λαό, για δωρεάν ασφάλιση και παροχές υγείας για όλους». Το θέμα επανέφερε στη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου 2013 η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας». Αντίθετη δήλωσε  και η Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας.

 Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλουν και σήμερα, που φτάσαμε στο «παρά πέντε» εκτός από το να εγκρίνουν  και πάλι ένα ψήφισμα, να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την διατήρηση του Υποκαταστήματος.

Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι οι τοπικοί φορείς, αλλά και οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και γενικότερα η τοπική κοινωνία ώστε να αποδειχθεί στην πράξη ότι το  μαζικό λαϊκό  κίνημα της περιοχής μπορεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τέτοιες αποφάσεις που είναι καταστροφικές και επικίνδυνες για το λαό και τη Δημόσια υγεία, και μαζί κι αυτούς που τις αποφασίζουν: δηλαδή, την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ) .

Η  οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Νέας Ιωνίας στηρίζει και καλεί τους πολίτες στην κινητοποίηση των εργαζόμενων, που θα γίνει  στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 11 το πρωί.

Μπορούμε να νικήσουμε.        Όλοι στον αγώνα

Το Γραφείο  ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν.ΙΩΝΙΑΣ