Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/05/1999

Για τις δηλώσεις του κ.Σημίτη και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Υπεύθυνος Τύπου και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό PLANET (Γ.Προβής), για τις δηλώσεις του κ.Κ.Σημίτη και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Οσο η κυβέρνηση δεν προτείνει στο ΝΑΤΟ την άμεση παύση των βομβαρδισμών, όσα λέει ο κ.Σημίτης ή ο κ.Τσοχατζόπουλος είναι απλώς προεκλογικές κουβέντες για εσωτερική κατανάλωση εν όψει ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση θέλει από τη μία να απολαμβάνει τα συγχαρητήρια του κ.Μπερνς για όσα πράττει, και από την άλλη να χαϊδεύει τα αυτιά των ψηφοφόρων με όσα λέει.

Η επιλογή από τους αμερικανούς και τους συνοδοιπόρους τους για κλιμάκωση και παράταση του πολέμου προκαλεί μια μεγάλη ζημιά σε όλη την περιοχή και στην Ελλάδα.

Το σενάριο των χερσαίων επιχειρήσεων ανασύρεται και προετοιμάζεται εντατικά, η κρίση στη Ρωσία είναι μια αρνητική εξέλιξη που διευκολύνει τα παιχνίδια των Αμερικανών και περιπλέκει την πολιτική διαπραγμάτευση.

Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει όχι απλώς προεκλογικές κουβέντες, έναν εύκολο και ανέξοδο και άσφαιρο αντιαμερικανισμό του μπαλκονιού, αλλά συγκεκριμένες πράξεις και κυρίως αίτημα τώρα στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για άμεση παύση των βομβαρδισμών".

To Γραφείο Τύπου