Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/03/2013

Στέφανος Σαμοΐλης: Απαξιωτική για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού - Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα Γραφεία του ΕΟΤ στην Κέρκυρα

Την αντίθεσή του με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ, εξέφρασε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στέφανος Σαμοΐλης., σε επίσκεψή του στα γραφεία του ΕΟΤ στην Κέρκυρα την Τετάρτη 13/3/2013.

Η Π.Υ.Τ. Ιονίων Νήσων έχει αρμοδιότητα στην Κέρκυρα, στη Λευκάδα και στους Παξούς. Εξυπηρετεί 7.000 επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε 1.000.000 επισκέπτες, σε 600.000 επισκέπτες  Κρουαζιέρας και σε 400.000 μέσω των Μαρινών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, τα γραφεία του ΕΟΤ στην Κέρκυρα αλλά και στην Κεφαλονιά κλείνουν, η υπηρεσία υποβαθμίζεται σε “Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης” και υπάγεται στον ΕΟΤ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων, με έδρα την Πάτρα.

Τα στελέχη της υπηρεσίας στην Κέρκυρα χαρακτήρισαν την υποβάθμιση της υπηρεσίας ως οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο περεταίρω αποδυνάμωσης συνολικά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έως την κατάργησή της. Το δε Σωματείο των εργαζομένων, χαρακτήρισε το προτεινόμενο νομοσχέδιο “μαχαιριά” για τον κερκυραϊκό τουρισμό, η οποία μάλιστα δίνεται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανέφερε ότι:

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντί να στηρίζει την περιφερειακή αποκέντρωση, λειτουργεί απαξιωτικά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρά τη σημαντική προσφορά της στον τουρισμό, συγκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες στο κέντρο. Εάν αυτό τελικά συμβεί, θα υπάρξουν συνέπειες και στο στελεχικό δυναμικό, το οποίο κινδυνεύει με απόλυση ή -στην καλύτερη περίπτωση- θα υποχρεωθεί να μετακομίσει στην Πάτρα. Επίσης, και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΤ θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν.»

Ο Στέφανος Σαμοΐλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο αίτημα των εργαζομένων να διατηρηθεί και να εκσυγχρονιστεί η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ιονίων Νήσων, με διευρυμένες αρμοδιότητες, στάση την οποία θα κρατήσει και κατά τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

To Γραφείο Τύπου