Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΕΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΤΟ «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» ΣΤΗ «ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ» (ΤΑΙΠΕΔ)

Μπορεί η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να αδιαφορεί για την ανθρωπιστική κρίση στη Ελλάδα, τους έλληνες ολιγάρχες, όμως, και τους ευρωπαίους συνεταίρους τους, τους «φροντίζει» όσο καλύτερα μπορεί.

Στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλου (ποινικά ελεγχόμενου για κακουργηματικές πράξεις όταν ήταν πρόεδρος της ΔΕΗ), ο ορισμός ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ του Στέλιου Σταυρίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Μάνου – Τζήμερου, γνωστού «γκουρού» του νεοφιλελευθερισμού και «ταλιμπάν» των ιδιωτικοποιήσεων, στέλνει σαφές μήνυμα: «Μην ανησυχείτε για το «μεγάλο κόλπο», το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων, ορίστηκε ο καταλληλότερος». Ο άνθρωπος, που ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, έφερε σε πέρας την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, πουλώντας την εταιρεία στην ιταλική Καλτσεστρούτσι, η οποία  εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι είχε σχέση με τη μαφία.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ενώ δεν δίστασε να κόψει το νερό από κοινωνικές δομές (ΚΑΠΗ, νηπιαγωγεία) του δήμου Δραπετσώνας, άφησε ανενόχλητους τους μεγάλους ιδιώτες οφειλέτες της ΕΥΔΑΠ που συνολικά χρωστούν στην εταιρεία 110 εκατ. ?, ενώ σε ορισμένους από αυτούς το χρέος τους αγγίζει το 1 εκατ. ?.

Λιμάνια, αεροδρόμια, νησάκια, μαρίνες, παραλίες, μεγάλες οδικές αρτηρίες (Εγνατία) δημόσια κτίρια και κυρίως κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ) όλα στο «σφυρί», με εγγυητή τον κ. Σταυρίδη, ώστε να δοθεί το σαφές μήνυμα στην τρόικα και τους κερδοσκόπους των «αγορών» ότι οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και η δημόσια περιουσία εκποιούνται άμεσα και με επαχθείς όρους από πειθήνιους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών.

Το διπλό έγκλημα: τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις να πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους και η βάση για την παραγωγική ανάταξη της χώρας να παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, δεν μπορεί να μείνει άλλο αναπάντητο!

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ μαζί με την κοινωνία, πρέπει να υψώσουν ένα μεγάλο κίνημα αντίστασης στην εκποίηση του εθνικού πλούτου και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Τώρα, πριν η κατάσταση δεν έχει επιστροφή!

To Γραφείο Τύπου