Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/05/1999

Σχετικά με τον διάλογο των πολιτικών αρχηγών

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υπεύθυνος Τύπου και μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις των κ.κ. Ρέππα και Σπηλιωτόπουλου σχετικά με τον διάλογο των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε τα εξής:

"Τις τελευταίες ημέρες ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία πασχίζουν από κοινού να μετατρέψουν τις Ευρωεκλογές σε μία δικομματική κοκορομαχία ύβρεων και χαρακτηρισμών για να κρύψουν την έλλειψη ουσιαστικών διαφορών μεταξύ τους.
Ανησυχώντας από τα μηνύματα της κοινωνίας στήνουν ένα κακόγουστο δικομματικό θέατρο για να μειώσουν ή και να αποκλείσουν τη φωνή των υπολοίπων κομμάτων

Ο μεθοδευμένος περιορισμός της προεκλογικής αντιπαράθεσης των αρχηγών ανάμεσα μόνο στους κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή, που επέλεξε εξαρχής το ΠΑΣΟΚ και έσπευσε να αποδεχτεί η Ν.Δ., κρύβει φόβο απέναντι στον ισότιμο πολιτικό διάλογο. Αποτελεί σύμπτωμα αλαζονείας και παρωχημένης πολιτικής νοοτροπίας.

Ο ΣΥΝ θα επιμείνει στη διοργάνωση τουλάχιστον μιας τηλεοπτικής "ζωντανής" συζήτησης με συμμετοχή των αρχηγών όλων των κομμάτων της Βουλής και της Ευρωβουλής.
Για να μπορέσουν οι Ελληνες πολίτες να συγκρίνουν τις θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων για τις Ευρωεκλογές, για το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης και για τα μεγάλα προβλήματα τις χώρας.

Ο ΣΥΝ θεωρεί μείζον το όλο θέμα, αρνείται την αποδοχή των τετελεσμένων και θα το θέσει επειγόντως στη σχετική Διακομματική Επιτροπή.
Τυχόν αρνητική απάντηση σε αυτήν την αυτονόητη πρόταση, θα είναι προκλητική και απαράδεκτη
Αυτά τα παλαιοκομματικά τρυκ τεχνητής πόλωσης και αποπροσανατολισμού δεν περνάνε πια στον κόσμο.
Γι'αυτό και θα γίνουν τελικά μπούμερανγκ εναντίον των εμπνευστών τους".

To Γραφείο Τύπου