Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/03/2013

Δήλωση Γιώργου Πάντζα βουλευτή Αττικής ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ σχετικά με την απόφαση Σγούρου για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

«Μετά τις παρεμβάσεις του κ. Χατζηδάκη και του κ. Σγουρού στο έργο της Δικαιοσύνης, μετά την επιστράτευση των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ κατά την δημοπράτηση των έργων, μετά την αδιαφορία των υπευθύνων για τις ειδικές Εκθέσεις Ελέγχου των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, έρχεται ο κ. Σγουρός με απόφασή του, να φορτώσει στον ήδη επιβαρυμένο ΧΥΤΑ Φυλής και στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής τα σκουπίδια και της Πελοποννήσου.  

Πρόκειται για προκλητική απόφαση που καταδικάζει περεταίρω την υγεία των πολιτών της Δυτικής Αττικής. Αντί να τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, με μείωση του όγκου απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση, και παράλληλα να ενταχθεί η ευρύτερη περιοχή σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης, ο κ. Σγουρός προτίμησε να μεταθέσει το πρόβλημα από την Πελοπόννησο στην ήδη επιβαρυμένη Αττική, συγκεκριμένα στην περιοχή της Φυλής, που κοντεύει να μετατραπεί σε εργοστάσιο εξασθενούς χρωμίου από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις..

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κάνει τα πάντα προκειμένου να υλοποιήσει αυτόν τον αναχρονιστικό Περιφερειακό Σχεδιασμό που συνοδεύεται από αυτό το καταστροφικό, για την τσέπη του δημότη αλλά και για το περιβάλλον το ίδιο, μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. Όμως η κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον απαιτούν το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, σε βάθος κάποιων χρόνων, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων μέχρι να μηδενιστούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ θα πολεμήσει, όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα, την όποια πολιτική και πρωτοβουλία που στρέφεται ενάντια στις τοπικές κοινωνίες και υπηρετεί τους καρχαρίες του κεφαλαίου.»  

To Γραφείο Τύπου