Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/05/1999

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου

Δήλωση του Προέδρουτου Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλουγια τις δημοσκοπήσεις και την τελευταίαΝατοϊκή απόφαση

Για τις δημοσκοπήσεις

"Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και δείχνουν μια δυναμική υπέρ των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της Αριστεράς.

Τα μηνύματα για τον ΣΥΝ είναι αισιόδοξα. Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι ο Συνασπισμός θα βγει πιο ισχυρός από την κάλπη στις 13 Ιουνίου.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καταφεύγουν σε ύβρεις και κινδυνολογία, για να στήσουν ένα ξεπερασμένο σκηνικό πόλωσης. Για να κρύψουν την ουσιαστική τους σύμπλευση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Η προσπάθειά τους όμως να στήσουν σκηνικό δικομματικής κοκορομαχίας πέφτει στο κενό και γίνεται μπούμερανγκ εναντίον τους.

Εμείς προβάλλουμε το έργο, την πολιτική, την συνέπεια και τους ανθρώπους μας.

Αποδείξαμε ότι η ψήφος του ΣΥΝ για την Ευρωβουλή έχει δύναμη.

Γι αυτό και απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και ζητάμε ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και δύναμη στις ευρωεκλογές".

Για την τελευταία Νατοϊκή απόφαση

"Το ΝΑΤΟ με την απόφαση για την συγκρότηση δύναμης 50.000 στρατιωτών με τον μανδύα της �ειρηνευτικής αποστολής� έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση των χερσαίων επιχειρήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο υπέγραψε αυτήν την απόφαση αλλά αποδέχτηκε και την διέλευση αυτών των δυνάμεων κατά κύριο λόγο από την Θεσσαλονίκη.

Είναι πια φανερό ότι μέρα με την μέρα αποκαλύπτεται με τραγικό τρόπο η διγλωσσία και η υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης .

Μόνη λύση πια είναι η δυναμική απάντηση του ελληνικού λαού σε αυτόν τον εμπαιγμό.

Στις 13 Ιουνίου η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η διγλωσσία της δεν περνάει πια".

To Γραφείο Τύπου