Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/06/2013

Σχεδιαζόμενη κατάργηση των καταστημάτων Ο.Α.Ε.Ε. Μεσολογγίου και Ναυπάκτου - Ερώτηση Μ.Τριανταφύλλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Σύμφωνα με δημοσιευμένα και κυρίως κατόπιν εισήγησης της Διευθύντριας Δυτικής Ελλάδας Ο.Α.Ε.Ε. , σχεδιάζεται η κατάργηση δύο καταστημάτων Ο.Α.Ε.Ε .στην Αιτωλοακαρνανία. Αναφερόμαστε στο κατάστημα Ο.Α.Ε.Ε. Μεσολογγίου, που προτείνεται η κατάργηση του και η μεταφορά του στο Αγρίνιο και στο κατάστημα της Ναυπάκτου, με πρόταση για κατάργησή του και μεταφορά του στην πόλη της Πάτρας.

Γνωρίζουμε καλά, ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι θιασώτης συγχωνεύσεων και καταργήσεων απαραίτητων υπηρεσιών και δομών για να υλοποιήσει της μνημονιακές επιταγές. Χωρίς δεύτερη σκέψη για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, την επικινδυνότητα στην οποία εκτίθενται εξαιτίας των μετακινήσεων τους σε χείριστο οδικό δίκτυο για να εξυπηρετηθούν σε υπηρεσίες όμορων πόλεων και φυσικά το δυσβάσταχτο σε εποχή κρίσης οικονομικό κόστος.

Όσον αφορά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει την «κοπτοραπτική» σε υπηρεσίες, δομές ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αλλά δυστυχώς όχι το τελευταίο είναι ο προαναφερόμενος σχεδιασμός για κατάργηση των δύο καταστημάτων Ο.Α.Ε.Ε. (Μεσολογγίου, Ναυπάκτου).

Ας σημειωθεί πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Αιτωλακαρνανίας  (του πιο μεγάλου σε έκταση νομού της χώρας), αυτό των δύο δήμων της Ι.Π. Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας με τη των καταστημάτων Ο.Α.Ε.Ε. θα αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Ας σημειωθεί επιπλέον ότι εξαιτίας της μεγάλης του έκτασης ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει δύο ΔΟΥ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1)    Προτίθεστε να διατηρήσετε τα δύο καταστήματα Ο.Α.Ε.Ε. σε Μεσολόγγι Ναύπακτο;

2)    Πως προτίθεστε να ανακόψετε τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Ο.Α.Ε.Ε.

Η ερωτώσα βουλευτής

Τριανταφύλλου Μαρία