Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/06/2013

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας στην αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό

Μας χωρίζει μια θάλασσα, μας ενώνει η αξιοπρέπεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Μαγνησίας καταδικάζει τη χρήση ακραίας βίας και καταστολής από την κυβέρνηση Ερντογάν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους διαδηλωτές.

Η  διάσωση των δένδρων του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Tαξίμ της Κωνσταντινούπολης ήταν μόνο η αφορμή. Οι αιτίες είναι η χρόνια καταπίεση, ο κρατικός αυταρχισμός, η φτώχεια του μεγαλύτερου μέρους της τουρκικής κοινωνίας, αποτέλεσμα των γνωστών, και σε μας πλέον, νεοφιλελεύθερων πολιτικών που απαξιώνουν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η Τουρκία συγκλονίζεται τις τελευταίες μέρες από τον λαϊκό ξεσηκωμό για  ελευθερία και δικαιοσύνη. Η αστυνομική αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα, με τις εντολές της κυβέρνησης, δυναμώνουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι μετρούν ήδη, τουλάχιστον έναν νεκρό, χιλιάδες τραυματίες. Πίσω από τις κινητοποιήσεις βρίσκεται ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, και είναι και δικός μας αγώνας, και ως τέτοιος πρέπει να βρει τη στήριξη όλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας στηρίζει την συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τουρκικό λαό την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας και καλεί τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν μαζικά. Η νίκη τους θα είναι και δική μας.