Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/06/1999

Η Πανευρωπαϊκή κίνηση χρηστών του Internet διαμαρτύρεται στις 6/6/99

European telecom boycottΣτις 6 Ιουνίου 1999 οι χρήστες του Internet στην Ελλάδα και σε άλλες 12 Ευρωπαϊκές χώρες, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπιση του ΟΤΕ και των αντίστοιχων φορέων σε κάθε χώρα, θα απέχουν από κάθε χρήση τηλεφωνικών κλήσεων και χρήσης του ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Όσοι διατηρούν ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο θα τις αποσυνδέσουν στις 6/6/99 σε συμπαράσταση.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ειδικότερα ο κόμβος του στο Διαδίκτυο (www.syn.gr) στηρίζει την κίνηση αυτή και στις 6 Ιουνίου θα συμμετέχει στην διαμαρτυρία με ολιγόωρη αποσύνδεση των ιστοσελίδων του.

Πρέπει άμεσα ο ΟΤΕ να εκσυγχρονιστεί με τα νέα δεδομένα στην χρήση των τηλεπικοινωνιών. Να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και ενημέρωσης μέσω του Διαδικτύου σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις και ταλαιπωρία.

Η Πανευρωπαϊκή κίνηση χρηστών του Internet ζητάει:

1. Η χρέωση ΟΛΩΝ των τηλεφωνικών κλήσεων να αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών μετά από ανεξάρτητο κοστολογικό έλεγχο, όπως ορίζουν οι νόμοι της Ε.Ε., κάτι που ισχύει για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και παρεχόμενες υπηρεσίες.

2. Πάγια μηνιαία χρέωση για σύνδεση στο Δίκτυο μέσω των Παρόχων (ISPs), ώστε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας χωρίς οικονομικές ή γεωγραφικές διακρίσεις.

3. Κατάργηση της ελαχίστης χρέωσης (στις χώρες που ισχύει), ώστε η χρονοχρέωση να αντικατοπτρίζει τον πραγματικό χρόνο σύνδεσης, για όσο ακόμη διάστημα θα ισχύει χρονοχρέωση για τα τοπικά τηλεφωνήματα.

4. Ταχύτερη εισαγωγή συγχρόνων μεθόδων σύνδεσης στο Διαδίκτυο με λογικές χρεώσεις, όπως καλωδιακά modems, δορυφορικές συνδέσεις και xDSL, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν αναλογικά modem και είναι από μόνες τους μια βελτίωση για τους χρήστες και τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.

Το site των Πανευρωπαϊκών χρηστων του Internet: www.telecom.eu.org
Συντονιστικό όργανο για την Ελλάδα η "Παγκόσμια Οργάνωση Ελλήνων κυβερνοναυτών": www.potek.org

To Γραφείο Τύπου