Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/06/1999

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στο ΚΕΠΥΟ

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλουστο Κέντρο Πληροφορικής του ΥπουργείουΟικονομικών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) και μίλησε στους εργαζόμενους.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η συνάντησή μου με τους εργαζομένους στο ΚΕΠΥΟ επισημαίνει την προτεραιότητα που δίνει ο ΣΥΝ στη γνήσια και ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που δεν έχει γίνει, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει φτάσει στο 2000, μια μεταρρύθμιση η οποία εξακολουθεί να καθυστερεί, ακριβώς γιατί οι φορολογικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων γίνονται με κριτήρια τα οποία πριμοδοτούν την φοροαπαλλαγή και τις χαριστικές ρυθμίσεις και δεν εξασφαλίζουν τη δίκαιη κατανομή των θυσιών, των βαρών και των απωλειών μεταξύ των διαφόρων ομάδων του ελληνικού λαού. Είναι αναγκαίο να επισημάνω ότι η έλλειψη αυτής της ουσιαστικής και ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης δεν ήταν αναγκαία ούτε επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Ηταν επιλογή όλων των κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα και η φορολογική αδικία να είναι μεγάλη και οι εισοδηματικές πιέσεις να είναι δυσβάσταχτες αλλά και έσοδα να λείπουν για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής που θα εξασφάλιζε τις αναγκαίες υποδομές στήριξης κοινωνικής και πραγματικής μεγέθυνσης της οικονομίας.
Η προτεραιότητα της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι συνυφασμένη με την πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και με την πολιτική πραγματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα, γιατί φτάσαμε στο 2000 και η Ελλάδα είναι φορτωμένη με μαύρες τρύπες αλλά και με ανοίγματα που προκάλεσε η επιζήμια και η άδικη οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις".

Για τις Ευρωεκλογές και τον Συνασπισμό

"Ο ΣΥΝ απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που προβληματίζονται προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στηρίξουν τον ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ είναι δύναμη αντίστασης στις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα. Είναι και δύναμη προοπτικής για ν' αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Είναι επένδυση ελπίδας προκειμένου να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος που κυριαρχεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κρατάει την πραγματική Ελλάδα έξω από τις διαδικασίες διαμόρφωσης της ζωής της.
Τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται και από τον κ.Σημίτη και από τον κ.Καραμανλή η διεύρυνση και η ένταση της πόλωσης. Ανοίγοντας μέτωπα πόλωσης δεν κρύβουν τα πραγματικά μέτωπα της ζωής, τα πραγματικά μέτωπα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες πολίτες.
Επίσης, τον τελευταίο καιρό, από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ εκτοξεύεται μια ανοιχτή επίθεση αλλά και μία γκρίζα υποβολιμιαία επίθεση εναντίον της ανοδικής πορείας του ΣΥΝ. Αυτό μας ενδυναμώνει. Δείχνει ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική απειλή για το δικομματικό σύστημα που κυριαρχεί σήμερα στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΝ. Επιχειρούν με αυτές τις παλαιοκομματικές επινοήσεις να υπονομεύσουν και να ανοίξουν μέτωπα εναντίον του ΣΥΝ.
Ο ΣΥΝ θα ενισχυθεί και θα ενισχυθεί αποφασιστικά".

To Γραφείο Τύπου