Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/06/1999

Απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού

Η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού συνεδρίασε σήμερα για μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συμφώνησε με τις πρώτες πολιτικές εκτιμήσεις που εμπεριέχονται την σχετική δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Θέλουμε πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες άνδρες και γυναίκες, που εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στον ΣΥΝ.
Να τους ευχαριστήσουμε και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ο ΣΥΝ θα αξιοποιήσει την εμπιστοσύνη τους, με συνεπή και υπεύθυνο τρόπο.
Είχαμε στόχους μεγαλύτερους.

Περιμέναμε ότι θα έβρισκε μεγαλύτερη ανταπόκριση η προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για τα μεγάλα προβλήματα που η σημερινή κυβερνητική πολιτική δημιουργεί στον ελληνικό λαό και την χώρα.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ο αγώνας μας θα δικαιωθεί στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.
Το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά από όλους.
Από όποια σκοπιά, όμως, και να το δει κανείς, ένα είναι βέβαιο.
Το πολιτικό σκηνικό έχει τροποποιηθεί. Η διάσταση ανάμεσα στη λαϊκή θέληση και το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι σήμερα μεγαλύτερη από ότι ήταν μέχρι χθες.

Ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων είναι να ερμηνεύσουν σωστά την λαϊκή ετυμηγορία και να εργασθούν και για την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών και για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΝ θα αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις. Από τα όσα στοιχεία έχουμε στην διάθεσή μας για τα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη, πρέπει να επισημάνουμε ότι το μέτωπο του πολέμου και το μέτωπο των κοινωνικών προβλημάτων έχουν οδηγήσει σε μια μέγιστη κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους θεσμούς της. Το νέο Ευρωκοινοβούλιο έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, με στόχο την αλλαγή των μονόδρομων επιλογών και τη δημιουργία μιας διαφορετικής πολιτικής για μια διαφορετική Ευρώπη.

Η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να συγκαλέσει την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στις 26 και 27 Ιουνίου για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τον προγραμματισμό των πρωτοβουλιών του ΣΥΝ για το επόμενο διάστημα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την σημερινή συζήτηση μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Θα εγκριθεί Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης το οποίο και θα σταλεί για συζήτηση στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΝ προκειμένου να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της εισήγησης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού