Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/06/1999

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Κώστα Ησυχο, μέλος της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας κ. Ζυγογιάννη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"H Oλυμπιακή οδηγείται στην απώλεια και όχι στην ανόρθωση. Δύο προγράμματα δήθεν εξυγίανσης απέτυχαν. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι διαβεβαίωναν για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων τους, σήμερα πουλάνε τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Και δεν εννοούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες.

Εκείνο που χρειάζεται τούτη την ώρα είναι και η συνδικαλιστική ηγεσία να αντιληφθεί ότι ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Ολυμπιακής Αεροπορίας, δεν διασφαλίζονται με ενδοκυβερνητικά και εσωκομματικά παιχνίδια.

Ο κόσμος θέλει την Ολυμπιακή Αεροπορία, η Ελλάδα χρειάζεται την Ολυμπιακή Αεροπορία. Το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα χρειάζεται την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η χρηματοοικονομική συνεργασία της κυβέρνησης με την British Airways δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και την αποτελεσματική λειτουργία της Ολυμπιακή Αεροπορία.

Ο Συνασπισμός εγκαίρως είχε επισημάνει την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονου μάνατζμεντ, με νέο τρόπο και νέα μορφή οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης της Ολυμπιακή Αεροπορία., που θα διασφάλιζαν τον δημόσιο και ανταγωνιστικό ρόλο της.

Εστω και τώρα ο ΣΥΝ ζητάει απ' όλους να υπάρξει ανοιχτός, δεσμευτικός πολιτικός διάλογος με βασικό πλαίσιο:

1) Την ύπαρξη διοίκησης και σύγχρονου μάνατζμεντ, με αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής,

2) Την προώθηση αυστηρού και αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου ανόρθωσης και ανταγωνιστικότητας της Ολυμπιακή Αεροπορία.

3) Την ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού και

4) Την ορθολογική πολιτική δικτύου της Ολυμπιακής Αεροπορίας και την πολιτική συμμαχιών στο διεθνές πεδίο των αερομεταφορών.

Οι κυβερνητικές επιλογές προωθούνται σε μια κρίσιμη περίοδο. Την ώρα που θα έπρεπε ουσιαστικά να έχει καλυφθεί το 30% και πλέον των υποδομών της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των υποχρεώσεων της κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση στα Σπάτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ακόμα η χρηματοδότηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ολα αυτά επιβάλλουν τούτη την ώρα να υπάρξει δημόσιος, δεσμευτικός πολιτικός διάλογος. Ο ΣΥΝ καλεί και την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουμε σ' αυτό το πλαίσιο για την σωτηρία της Ολυμπιακή Αεροπορία Γιατί, με οποιαδήποτε άλλη επιλογή, η Ολυμπιακή Αεροπορία χαρίζεται στους ανταγωνιστές της".

To Γραφείο Τύπου