Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/03/2013

Ν.Χουντής: ο Σόϊμπλε κράχτης των γερμανικών τραπεζών "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε !"

Τίθεται θέμα εθνικής μας αξιοπρέπειας και ύπαρξης. Υπάρχει θέμα επανεξέτασης των σχέσεων στην Ε.Ε.

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»  (κα Μπούλκα Μιχαλοπούλου).

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με αφορμή τις εξελίξεις στη Κύπρο, και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη του στο σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων :

Ερώτηση: Όπως μας προϊδέασε ο επικεφαλής του Eurogroup η χτεσινή απόφαση για την Κύπρο είναι ένα πείραμα το οποίο δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στο μέλλον και αλλού.

Ν. Χουντής : Την προηγούμενη εβδομάδα  είχε έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Eurogroup, για να παρουσιάσει την κατάσταση και την απόφαση  για την Κύπρο.

Τον ρώτησα, με ειρωνική διάθεση, που καταθέτεις εσύ τον μισθό σου, εκφράζοντας  μια γενικότερη ανησυχία, που δεν έχει διασκεδαστεί, αλλά με αφορμή την Κύπρο ενισχύεται.

Το μήνυμα που δίδεται και που δόθηκε και με την συγκεκριμένη απόφαση για την Κύπρο και με τη γενίκευση αυτής της πολιτικής είναι να μεταφέρονται τα χρήματα από τις τράπεζες του Νότου στις τράπεζες του Βορρά και κυρίως στις τράπεζες της Γερμανίας.

Ουσιαστικά ήταν ένα μήνυμα του κ. Σόιμπλε, ο οποίος άπλωσε την πραμάτεια του και κάλεσε τον κόσμο να πάνε σε πιο σίγουρες τράπεζες !!!!. Είπε δηλαδή στους καταθέτες «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!!».

Ερ: Και μάλιστα μας είπε και άλλα ο κ. Σόιμπλε, ότι ζηλεύουνε οι υπόλοιπες χώρες τη Γερμανία, είναι γνωστός ως κάποιος που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν να τον εκφοβίσει αλλά μπορεί άνετα να εκφοβίζει τους υπολοίπους…

Ν. Χουντής :  Ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο και οι επιπτώσεις της θα είναι δραματικές. Δεν τις έχουμε ακόμα δει γιατί δεν έχουμε δει και την επεξεργασία αυτού του σχεδίου που έφερε ο κ Αναστασιάδης. Πρέπει να δούμε τις συνέπειες σε όλη την Ευρώπη και σε όλη την Ευρωζώνη, που έχουν δημιουργήσει αυτήν την ανασφάλεια.

Ερ: Και εδώ τίθεται το ερώτημα κ. Χουντή, για ποια ΕΕ μιλάμε;

Ν. Χουντής :  Αυτή η Ε.Ε. δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των ιδρυτικών της Διακηρύξεων και με αφορμή το παράδειγμα της Κύπρου τίθεται πλέον θέμα υπεράσπισης της εθνικής αξιοπρέπειας και της εθνικής ύπαρξης μέσα σε μια πολυεθνική ένωση. Αναρωτιόμαστε πλέον που πήγε η  ισότητα,  η αλληλεγγύη και η ισοτιμία στης σχέσεις. Εδώ έχουμε ένα σχέδιο ηγεμονίας με χαρακτηριστικά υποτέλειας των τρίτων χωρών στους γερμανούς και σε όλους τους νεοφιλελεύθερους.

Ερ :Οπότε πρέπει να υπάρχει και επανεξέταση αυτής της σχέσης

Ν. Χουντής : Μπαίνει από τα ίδια τα πράγματα και αργά ή γρήγορα θα γίνει.

To Γραφείο Τύπου