Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/06/2013

Δήλωση Κ. Ησυχου σχετικά με τη σύλληψη Έλληνα φοιτητή και τις διαδηλώσεις στην Τουρκία

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ

Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Ιατρίδης συνελήφθη χτες αργά το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ από δυνάμεις ασφαλείας , μαζί με μια γαλλίδα συμφοιτήτρια του και άλλους τούρκους ακτιβιστές, περίπου 30 τον αριθμό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις επόμενες ώρες  θα του απαγγελθούν  κατηγορίες, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, στην Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει κατηγορηματικά αλληλέγγυος στον Έλληνα φοιτητή, αλλά και στους χιλιάδες  συλληφθέντες ακτιβιστές που, με ειρηνικό τρόπο και πρωτόγνωρη μαζικότητα, συνεχίζουν τον αγώνα τους για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατικές ελευθερίες.

Καταγγέλλουμε όλες τις ακραίες φωνές στην Τουρκία που αποδίδουν  ψευδώς ότι ο Έλληνας φοιτητής ήταν κάτοχος ελληνικού διπλωματικού διαβατηρίου, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν  εντυπώσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια.

Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ανάμεσα τους οποίους βρίσκονται πολλοί ξένοι που σπουδάζουν ή ζουν στην Τουρκία, αποτυπώνουν τον κινηματικό διεθνισμό της εποχής μας. Είμαστε βέβαιοι  ότι το Υπουργείο  Εξωτερικών  της χώρας μας,  όπως και οι τοπικές  διπλωματικές μας αρχές, πράττουν τα δέοντα ώστε να έχει γρήγορο τέλος η περιπέτεια του Έλληνα φοιτητή.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στον αγωνιζόμενο αδελφό τουρκικό λαό, που δέχεται τη βάναυση καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας.

To Γραφείο Τύπου