Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/06/2013

Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αποτελούμενη από τους βουλευτές Θανάση Πετράκο, Δημήτρη Τσουκαλά, από το Γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας Σπύρο Μωρακέα και το συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο συναντήθηκε διαδοχικά:

i.    Με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής και το προεδρείο του Σωματείου των Πυροσβεστών Ν. Μεσσηνίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα της Υπηρεσίας και των εργαζομένων. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη:

1.    Να σταθμεύει μόνιμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο  ένα (1) πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ERICSSON για τις ανάγκες των Νομών της Πελοποννήσου.

2.    Η καθυστέρηση της πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών.

3.    Η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης να υπάρχουν πυροσβέστες 3 τουλάχιστον ταχυτήτων (μόνιμοι – 5ετούς θητείας – συμβασιούχοι) με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Υπηρεσία.

ii.    Με τον Υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και τον προεδρείο του Σωματείου των Αστυνομικών Ν. Μεσσηνίας. Τα σημαντικότερα προβλήματα που έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι:

1.    Οι σοβαρές ελλείψεις σε οργανική δύναμη αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.

2.    Η συνεχιζόμενη καθημερινή μετακίνηση αστυνομικών στην Κόρινθο με συνέπεια να μειώνεται ακόμη περισσότερο η δύναμη στο Νομό.

iii.    Το απόγευμα της Κυριακής έγινε συνάντηση με τον Υπολιμενάρχη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου. Μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα, αναδείχθηκαν πολλά τρέχοντα θέματα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος όπως συγχωνεύσεις - καταργήσεις Υπηρεσιών με παράδειγμα αυτή του Αγίου Νικολάου Λεύκτρου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στη Βουλή τα προβλήματα και των τριών Υπηρεσιών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές και θα ζητήσει να υπάρξει λύση.

To Γραφείο Τύπου