Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/07/1999

Οι συνεχιζόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις ελέγχου των οικονομικών μεταναστών

Αναφερόμενο στιςσυνεχιζόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις ελέγχουτων οικονομικών μεταναστών, το Γραφείο Τύπου τουΣΥΝ τονίζει:

Ανίκανη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την αύξηση της εγκληματικότητας και να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, καταφεύγει για μια ακόμη φορά σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν έχουν παρά μονάχα να εντείνουν την ανασφάλεια και τροφοδοτούν την ξενοφοβία.

Παρόμοιες επιχειρήσεις "σκούπας" έγιναν πολλές φορές κατά το παρελθόν, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε καθώς τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν θίγουν τα πραγματικά κυκλώματα και τους μηχανισμούς που προωθούν και καλύπτουν την εγκληματικότητα στις διάφορες μορφές της.

Στο υπαρκτό πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η καταρράκωση των αρχών του κράτους δικαίου.

Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της χορήγησης πράσινης κάρτας κάτω από της πίεση της Ν.Δ., θα συντηρήσει και θα επιτείνει το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών, καθώς διαιωνίζεται το καθεστώς της παρανομίας.

Καθεστώς το οποίο παραδίδει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στο έλεος παράνομων κυκλωμάτων και συμμοριών, καθιστά αδύνατο οποιονδήποτε έλεγχο από το ελληνικό κράτος και καταδικάζει τον ελληνικό λαό στην ανασφάλεια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου