Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/06/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την έκθεση του ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός και οι εταίροι, που με ψέματα και εκβιασμούς υλοποίησαν στο έπακρο την πολιτική λιτότητας, τώρα εμφανίζονται αμετανόητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν το μνημονιακό έγκλημα με κάθε κόστος, παρά την ομολογία αποτυχίας ακόμα και από το ίδιο το ΔΝΤ.

Πλέον έγινε παραπάνω από ξεκάθαρο ότι οι στοχεύσεις και οι σκοπιμότητες πίσω από το πείραμα λιτότητας που υπέστη η Ελλάδα ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που διακήρυτταν οι εμπνευστές του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος τους ήταν η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η εκποίηση της  δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, η επιβολή της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, με ανυπολόγιστο κόστος για τους ευρωπαϊκούς λαούς και την ίδια τη συνοχή της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται από τον ελληνικό λαό. Σε ένα διάλειμμα από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο όπου δηλώνει την πίστη του στην επιτυχία του μνημονίου, πρέπει να εξηγήσει πως συνεχίζει την εφαρμογή της ίδιας καταστροφικής συνταγής λιτότητας και ύφεσης.

To Γραφείο Τύπου