Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/06/2013

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ: Ο υπουργός Ν. Δένδιας ʽαιχμή του δόρατοςʼ των μνημονιακών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης

Με το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί για υπογραφή ο κ. Δένδιας, η επίθεση των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης ενάντια στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των λαϊκών τάξεων, περνά σε νέα φάση, με στόχο την παρακώλυση – παρεμπόδιση των διαδηλώσεων και τελικά την ουσιαστική κατάργησή τους.

Το success story του κ. Σαμαρά βυθίζεται στην ύφεση, στην αποανάπτυξη, την κοινωνική αποσάθρωση της χώρας που μαστίζεται από θηριώδη ανεργία. Ενώ το ΔΝΤ παραδέχεται ως «λάθος» την καταστροφική πολιτική, συνεχίζεται και εντείνεται το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, η επίθεση στο βιοτικό επίπεδο, στην Υγεία, την Παιδεία, στην πολιτική έκφραση και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς ακραία αυταρχική πολιτική καταστολής.

Την υλοποίηση αυτής της πολιτικής ανέλαβε ασμένως ο κ. Δένδιας που γίνεται έτσι ο μνημονιακός πολιορκητικός κριός της τρικομματικής κυβέρνησης, καθιστώντας την αστυνομία τιμητή των λαϊκών κινητοποιήσεων με κριτήριο το πλάτος των δρόμων και την παρουσία τουριστών. Βάζει μπροστά την αστυνομία που έχει ήδη εξαθλιώσει με τις μνημονιακές της πολιτικές και τη σέρνει τώρα σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον λαό, ωθώντας την στην ηθική απαξίωση, αφού την εξαναγκάζει να μετρά κεφάλια διαδηλωτών με γνώμονα το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος της συνάθροισης, ως ένα επιπλέον κριτήριο για το δικαίωμα στη διαδήλωση. Ο μαγικός αριθμός που κρίνει, αν μπορεί κανείς να διεκδικήσει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και το δικαίωμα να μην πεινάει η οικογένειά του, αφήνεται στην κρίση της αστυνομικής αρχής.

To Γραφείο Τύπου