Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/07/1999

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας

Ανακοίνωση τηςΕπιτροπής Υγείας του ΣΥΝσχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις γιατην Υγεία

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την Υγεία, η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΝ τονίζει:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με τις προτάσεις της για την υγεία και τα νοσοκομεία απέδειξε ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στην πολιτική της.

Τρία χρόνια μετά, παραδέχεται την ύπαρξη κενών θέσεων προσωπικού στα νοσοκομεία. Η απάντηση για νομοθετική ρύθμιση δεν δίνει λύση σε μείζονες ανάγκες, όπως:

1) Η άμεση προκήρυξη πλήρωσης όλων των κενών θέσεων, ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού

2) Η στελέχωση και ανάπτυξη όλων των ιατρικών μονάδων που υπολειτουργούν.

Η συνεχιζόμενη υποκρισία για το "Παπαγεωργίου" ακυρώνει τις προτάσεις των κομμάτων στη Βουλή για ενεργοποίηση της αρχικής σύμβασης και ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ.

Επίσης, οι νέες ανακοινώσεις, χωρίς να προηγηθεί διάλογος, για το νοσοκομείο Χαϊδαρίου, δεν απαντούν στο πρόβλημα. Το νοσοκομείο Χαϊδαρίου, όραμα χρόνων για την υποβαθμισμένη δυτική Αθήνα πρέπει να λειτουργήσει στο ΕΣΥ και να διασυνδεθεί λειτουργικά με τα άλλα νοσοκομεία.

Η επιχειρούμενη, για το θεαθήναι, αποσπασματική αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, δεν ανατρέπει τη συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική για περιορισμό των κοινωνικών δαπανών και ιδιαίτερα των δαπανών για την υγεία και κατά συνέπεια για υποβάθμιση του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΝ για άλλη μια φορά καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξη και ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας με ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με νοσοκομεία λειτουργικά, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς για τους υγειονομικούς. Ένα ανθρώπινο σύστημα στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.

To Γραφείο Τύπου