Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/05/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη φιέστα μίσους της Χ.Α και τους τραμπουκισμούς βουλευτή της

Η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή  Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά  θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές.

Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε"  στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή.

To Γραφείο Τύπου