Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/07/1999

Συνάντηση ΣΥΝ με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Ν.Κιάο και τα μέλη της Διοίκησης Ν.Μαθιουδάκη, Ν.Καραντηνό, Δ.Πολίτη, Φ.Πετραλιά, Β.Δεληπέτρο. Μετά την συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

Ν.Κωνσταντόπουλος: Με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ συζητήσαμε για τα προβλήματα που απασχολούν τους έλληνες δημοσιογράφους για τον κοινωνικό ρόλο του σωματίου, αλλά και για τις εκκρεμότητες που έχουν προκύψει σε επιμέρους τομείς εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ είναι καταξιωμένη στην συνείδηση τη ελληνικής κοινωνίας. Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, έδειξαν ότι παίζει δημιουργικό ρόλο στην αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία όπως ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία.
Στα ζητήματα τα θεσμικά και τα επαγγελματικά που απασχολούν του έλληνες δημοσιογράφους ανταλλάξαμε απόψεις σε κλίμα ουσιαστικού διαλόγου. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο αυτόνομος ρόλος του έλληνα δημοσιογράφου και να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που τον απασχολούν από πλευράς εργασιακών σχέσεων και θεσμικού πλαισίου τόσο στο ραδιοτηλεοπτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της έντυπης δημοσιογραφίας. Πιστεύω ότι η νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει αυτές τις πρωτοβουλίες και θα βρει τη συμπαράσταση όλων των κοινωνικών πνευματικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου γιατί είναι ένα σωματείο με ιστορία δημιουργική αλλά και δημιουργική προοπτική. Τα θέματα της της δεοντολογίας, της διαφάνειας και των νέων καταστάσεων που δημιουργούνται στον τομέα των ΜΜΕ και στον τρόπο ανάπτυξής τους έχουν κρίσιμη πολιτική πολιτιστική και κοινωνική σημασία.

Ν.Κιάος: Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, σε πολύ καλό κλίμα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών και συζητήσεων που έχει το συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Παρουσιάζουμε τον ρόλο της ΕΣΗΕΑ που είναι εκτός από στενά επαγγελματικός συνδικαλιστικός είναι και κοινωνικός.
Έχει θέση το σωματείο στα πράγματα τα μεγάλα που απασχολούν την κοινή γνώμη όπως πρόσφατη η τραγική εμπειρία και του σωματείου μας, τραγική με την έννοια του γεγονότος του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία όπου οι συνάδελφοί μας έκαναν πολύ καλά την δουλειά.
Από την άλλη πλευρά εκθέσαμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και ζητούμε την συμπαράσταση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

To Γραφείο Τύπου