Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/07/1999

Στίγμα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που συσχετίζουν το κύμα οικονομικών μεταναστών με την εγκληματικότητα

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που συσχετίζουν συνολικά το κύμα οικονομικών μεταναστών με την εγκληματικότητα, ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Υπεύθυνος του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΝ τόνισε:

"Υπότροπος ο κ.Σημίτης μένει σταθερά προσηλωμένος με τις νέες του δηλώσεις, που στρέφονται αδιακρίτως κατά των οικονομικών μεταναστών, σε μία επικίνδυνη και αντιδραστική αντίληψη που αναπαράγει ξενοφοβία και αποσκοπεί στην πολιτική διαχείριση του "αισθήματος ανασφάλειας" του λαού και στον απαράδεκτο διαγκωνισμό του με την Νέα Δημοκρατία και ακροδεξιούς κύκλους.

Το πράσινο φως για ρατσιστικές σκούπες και συλλογική ευθύνη των οικονομικών μεταναστών αποτελεί στίγμα για την κυβέρνηση του κ.Σημίτη.

Αποτελεί σαφή υπαναχώρηση από πολιτικές διακηρύξεις για μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική σε μια ώριμη πολυπολιτισμική κοινωνία με αντίστοιχη, όχι όμως επιδεκτική συμψηφισμού, πολιτική, εναντίον της εγκληματικότητας και των αλλοδαπών και ημεδαπών κυκλωμάτων που την προκαλούν."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου