Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/07/1999

Η κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό καθώς και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Αναφερόμενο στηνκυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικόκαθώς και για την καταπολέμηση τηςεγκληματικότητας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝτονίζει:

Η εμμονή της κυβέρνησης να ταυτίζει για λόγους ψηφοθηρικού εντυπωσιασμού την αναγκαία καταπολέμηση της εγκληματικότητας με την μετανάστευση, την οδηγεί σε παλινωδίες και μέτρα εντυπωσιασμού που φανερώνουν την απουσία μιας σοβαρής και συγκροτημένης πολιτικής.

Πριν λίγες ημέρες ο κ.Πρωθυπουργός καθώς και συναρμόδιοι υπουργοί ταύτιζαν την αύξηση της εγκληματικότητας με την ισοπεδωτική αντιμετώπιση των οικονομικών μεταναστών ενισχύοντας τα αισθήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Σήμερα, αντί για μια υπεύθυνη ενημέρωση και διακομματική προετοιμασία για την σύνταξη και εφαρμογή ενός σύγχρονου μεταναστευτικού νόμου, από τη μια συνεχίζουν τις ισοπεδωτικές και απαράδεκτες επιχειρήσεις-σκούπα και από την άλλη, με διοχετευμένες διαρροές στον τύπο, εμφανίζονται προβληματισμένοι καθώς επίσης και να μελετούν μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πράσινη κάρτα καθώς και για την ανάγκη θεσμικού πλαισίου, διαφορετικού απ' αυτό που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν στην κοινωνία και οι εσωκομματικοί κραδασμοί λόγω των επιχειρήσεων-σκούπα φαίνεται ότι οδηγούν σε πιο "ώριμες" σκέψεις. Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι η προσχώρηση της στην πολιτική της Ν.Δ. σ' αυτό το μείζον θέμα δεν δίνει απαντήσεις στο υπαρκτό αίσθημα "ανασφάλειας" των πολιτών, καθώς ούτε την αναγκαία καταπολέμηση της αλλοδαπής και εγχώριας εγκληματικότητας εξασφαλίζει, ούτε μια σύγχρονη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική προωθεί.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου