Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/06/2013

Δήλωση του Στ.Κοντονή, βουλευτή Ζακύνθου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση: Θέλω να τονίσω ότι η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ από την πλευρά της κυβέρνησης  της ΝΔ, αποτελεί πρωτοφανή πραξικοπηματική ενέργεια που υποβαθμίζει την δημοκρατία  και συρρικνώνει την ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης του Ελληνικού λαού.

Συγχρόνως, εκφράζω συμπαράσταση μου στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που οδηγούνται εν μία νυκτί στην απόλυση. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που αποσκοπεί στην συγκεκριμένη περίπτωση  στο κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και τελικά στην ιδιωτικοποίηση τους, θα μας βρει απέναντι της και θα αγωνιστούμε για την δημοκρατική ανατροπή της.

Ιδιαιτέρως θέλω να τονίσω την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μου στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ Ζακύνθου, οι οποίοι εδώ και τόσα χρόνια έχουν εμπράκτως αποδείξει την συνέπεια τους στην μάχη της  πολύπλευρης και ουσιαστικής ενημέρωσης του Ζακυνθινού λαού, την οποία συνεχίζουν ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σταύρος Ν. Κοντονής
Βουλευτής Ζακύνθου