Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/06/2013

Συγκρότηση του Τμήματος Ατόμων με Αναπηρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλαίσιο της πανελλαδικής συγκρότησης των Τμημάτων του για την επεξεργασία της πολιτικής του σε επιμέρους τομείς, προχώρησε στη συγκρότηση Τμήματος ΑμεΑ.

Στόχος του Τμήματος είναι να συμβάλλει στην περεταίρω επεξεργασία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα θέματα αναπηρίας και στην καλύτερη οργάνωση της παρέμβασης του κόμματος (κοινοβουλευτικής, κινηματικής και συνδικαλιστικής) στο χώρο των ατόμων με αναπηρία.

Στην ιδρυτική συνέλευση που έλαβε χώρα το Σάββατο 15 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν δεκάδες μέλη και οι φίλοι/-ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  καταθέτοντας τις απόψεις και τις σκέψεις τους για τόσο για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος.

Μετά το πέρας της συζήτησης ορίστηκε 20μελής Γραμματεία για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό της δουλειάς του Τμήματος. Εντός των προσεχών ημερών θα συνεδριάσει η Γραμματεία του Τμήματος προκειμένου να οριστούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα μέλη της και να προσδιοριστούν  οι άξονες λειτουργίας και δράσης του Τμήματος.

Στην ιδρυτική αυτή συνέλευση του Τμήματος παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Παν. Κουρουμπλής, ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Εργασίας Δημ. Στρατούλης, η Ευαγγελία Αμμανατίδου Βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης και μέλος της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τα ΑμεΑ και ο Κώστας Ζαχαριάς, Βουλευτής Αρκαδίας και μέλος της ΕΕΚΕ Υγείας.

 

To Γραφείο Τύπου