Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/07/1999

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου για την έναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έναρξη σήμερα του ελληνοτουρκικού διαλόγου, δήλωσε:

"Όπως ξέρετε ο ΣΥΝ είναι υπέρ του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στα πλαίσια όμως του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών και χωρίς διακινδύνευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι για εμάς αν πρέπει να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία. Το θέμα είναι σε τι πλαίσια διεξάγεται αυτός ο διάλογος, με ποια θεματολογία και με ποιο στόχο.

Είναι φανερό ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, όπως συνηθίζει, προχωρά μόνη της, χωρίς ενημέρωση των κομμάτων, χωρίς σοβαρή προετοιμασία, χωρίς αποσαφηνισμένους στόχους. Το γεγονός μάλιστα ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε να συμπεριληφθεί το θέμα της τρομοκρατίας στην ατζέντα αυτού του διαλόγου, δεν είναι μονάχα μεγάλο λάθος. Είναι η απόδειξη της κυβερνητικής αδυναμίας να χειριστεί με επάρκεια τόσο δύσκολα και σοβαρά προβλήματα.

Αλλωστε και μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ομοφωνία, δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και τακτική. Είναι για μια ακόμη φορά φανερό ότι πρυτανεύει το "βλέποντας και κάνοντας". Κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για πολλά δολώματα, άλλα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν αυτή τη διαδικασία ως παγίδευση της Ελλάδας. Η κυβέρνηση ποιο πλαίσιο έχει επεξεργαστεί και γιατί δεν ενημερώνει για όλα όσα συζητούνται;"

To Γραφείο Τύπου