Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/07/1999

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ.Κυπριανού

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. κ.Σπ.Κυπριανού.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής που διαιωνίζεται με την στάση της Αγκυρας αλλά και των ΗΠΑ. Στο Κυπριακό αποθεώνεται η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας. Και είναι ντροπή να παραμένει αυτό το πρόβλημα άλυτο, ενώ τελειώνει ο 20ος αιώνας.

Στρατηγική προτεραιότητα για την λύση του Κυπριακού είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, ως ενιαίου κράτους με μία κυριαρχία. Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία είναι δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος, στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είναι αδιανόητη κάθε παρασκηνιακή συζήτηση για ανταλλάγματα εν όψει εντάξεως της Κύπρου στην Ε.Ε. ή να προωθούνται ανοιχτά διαδικασίες τύπου συνομοσπονδίας, που ουσιαστικά αποτελούν παγίωση της σημερινής κατάστασης και ουσιαστικά προωθούν διχοτόμηση.

Το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό, ακριβώς γιατί η  Αγκυρα κάνει εκ του ασφαλούς επίδειξη αδιαλλαξίας, έχοντας πάντοτε την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και άλλων χωρών."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου