Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/06/2013

Δήλωση του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει για ένατη μέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστό το σήμα εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, διατηρώντας το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι  της αυτογελοιοποίησης, αλλά και της καταρράκωσης των δημοκρατικών θεσμών.  Οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί με τη δημοκρατική νομιμότητα. Οφείλει άμεσα να δώσει εντολή  για να επαναλειτουργήσει, να επανεκπέμψει το σήμα της ΕΡΤ,  με το προσωπικό και με τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι την ώρα που αποφάσισε  παρανόμως να  τη φιμώσει.

Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται. Κυρίως, όμως, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν  ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχει κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να αγνοείται, δεν μπορεί να παραβιάζεται. Οφείλουν άμεσα να φέρουν προς ψήφιση στη βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ή και άλλων κομμάτων, που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης, αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της βουλής, καθότι δεν έχει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία.

Ας καταλάβουν, όμως, καλά και οι εταίροι του κυρίου Σαμαρά: σήμερα κρίνονται όλοι.  Ας καταλάβουν  καλά   ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τη βαρβαρότητα των απολύσεων και με το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει ως ήταν, η βουλή θα λειτουργήσει κανονικά.

 Ειδάλλως, ότι και να αποφασίσουν σήμερα, ότι και να κάνουν,  ο λαός μας είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη. Και κυρίαρχος σε αυτή την χώρα ήταν και θα παραμείνει ο λαός».  

To Γραφείο Τύπου