Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/08/1999

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος συνάντησε ύστερα από αίτημά του, τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Ali Tuygan.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Ν.Κωνσταντόπουλος: Επισκέφθηκα τον κο πρέσβη της Τουρκίας προκειμένου να του εκφράσω τη συμπαράστασή μου για την τραγική δοκιμασία του Τουρκικού λαού. Διατύπωσα την ευχή να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας. Αυτή η τραγωδία ζωής που ζει η Τουρκία είναι υπόθεση όλων μας. Επίσης εξέφρασα την ευχή και την πεποίθηση, έστω και μέσα από τέτοιες τραγικές αιτίες, να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για πραγματική αλληλεγγύη, συνεργασία και φιλία ανάμεσα σε όλους του λαούς. Ιδιαιτέρως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, που πρέπει να βαδίσουν προς τον 21ο αιώνα μέσα από τους δρόμους της αλληλεγγύης, της συνεννόησης, της φιλίας και του αμοιβαίου σεβασμού των δικαιωμάτων των χωρών τους, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.

Ali Tuygan: Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Πρόεδρο για την επίσκεψή του. Με την καταστροφή που ζει η χώρα μας, από την Ελλάδα μας συμπαραστάθηκαν και επίσημα και τα κόμματα κι όλες οι οργανώσεις. Πρέπει να πω ευχαριστώ σε όλους. Εκτός από τα αεροπλάνα, που έχουν φτάσει από χθες, σήμερα έφτασαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο διυλιστήριο του Ίσμετ. Η καταστροφή που έπληξε την Τουρκία είναι μεγάλη. Έχουμε ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τη συμπαράσταση όλων των γειτονικών λαών. Με αυτήν την αφορμή θέλω να ευχαριστήσω για τη βοήθεια από την Ελλάδα. Με ειλικρίνεια εύχομαι και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να καλυτερεύσουν.

To Γραφείο Τύπου