Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/08/1999

Συντονισμός ΣΥΝ με την Αριστερά της Τουρκίας για αλληλεγγύη στα θύματα του σεισμού

Τις προσπάθειες του για έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα του σεισμού συντονίζει ο Συνασπισμός με την Αριστερά της Τουρκίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Πάνος Τριγάζης επικοινώνησε με εκπροσώπους του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) της γείτονος για να εκφράσει την συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο Τουρκικό λαό, να ζητήσει τις εκτιμήσεις του για την τραγωδία, να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις του σεισμού στο κόμμα και σε κοινωνικές οργανώσεις και να ανταλλάξει απόψεις για το διεθνές κίνημα συμπαράστασης που χρειάζεται να αναπτυχθεί.

Οι εκπρόσωποι του Τουρκικού κόμματος, αφού ευχαρίστησαν τον ΣΥΝ για το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του, είπαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μέλη του. Επίσης, ότι το ODP έχει ξεκινήσει εκστρατεία για βοήθεια στην πληγείσα περιοχή όπου βρίσκεται το 45% της βιομηχανίας της Τουρκίας.

Από την πλευρά του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ ανέλαβε να διαβιβάσει στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης έκκληση του ODP για συμπαράσταση. Ηδη έκκληση έχει διαβιβαστεί στο Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας, στο Αριστερό κόμμα Σουηδίας, στο Κ.Κ. και στο Κίνημα Πολιτών Γαλλίας, στο Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα και σε όλα τα κόμματα που μετέχουν στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου