Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/06/2013

Υποστελέχωση του ΕΟΠΥΥ στο ν. Ηρακλείου - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Υγείας

Η συγχώνευση των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και η σύσταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, του ΕΟΠΥΥ, που παρουσιάστηκε ως «αναβάθμιση» και «εξυγίανση» των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, έχει οδηγήσει τη Δημόσια Υγεία σε πλήρη απορρύθμιση.

 Ο ΕΟΠΥΥ δυσλειτουργεί και στο Ηράκλειο Κρήτης αφού σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου η διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από την κεντρική διοίκηση 29 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ( ψυχίατρους, παθολόγους, ενδοκρινολόγους, γυναικολόγους, οδοντιάτρους, ΩΡΛ…) προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να αντιμετωπιστεί τόσο η αυξημένη προσέλευση των πολιτών όσο και η μεγάλη αναμονή για ραντεβού .

Επειδή οι ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων μαζί με την υποχρηματοδότηση και το "πάγωμα" των προσλήψεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην παροχή υγείας στο Νομό.

Επειδή η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ οδηγεί στην αδυναμία   κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί     ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ο ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Διακάκη Μαίρη