Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/08/1999

Συνάντηση Ν.Κωνσταντόπουλου με την Κουρδικής καταγωγής Ευρωβουλευτή του PDS Γερμανίας κα.Φ.Ουτζά

Συνάντηση Ν. Κωσνταντόπουλου με την Κουρδικής καταγωγής Ευρωβουλευτή του Κόμματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Γερμανίας (PDS) κα. Φελεκνάζ Ουτζά.

Την σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κουρδικό συμφώνησαν να προωθήσουν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος και η Κουρδικής καταγωγής Ευρωβουλευτής του PDS Γερμανίας Φελεκνάζ Ουτζά κατά την σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία του ΣΥΝ. Επίσης τάχθηκαν κατά της θανατικής ποινής του Αμπντουλαχ Οτσαλάν. Στην συνάντηση πήραν μέρος από πλευράς ΣΥΝ ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Π.Τριγάζης και το μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Θ.Κούρτης.

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στο ΣΥΝ και στο PDS τόσο στο ζήτημα της προοπτικής μιας άλλης Ευρώπης, όσο και στα προβλήματα ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν.Μεσογείου.

Η Φ.Ουτζά τάχθηκε υπέρ της λύσης του Κουρδικού με πολιτικά μέσα. Επισήμανε ιδιαίτερα τα προβλήματα των Κούρδων μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. που θα αποτελέσουν ένα από τους τομείς της δραστηριότητας της στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης, σημείωσε την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθεί το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απέναναι σε διεθνή προβλήματα όπως το Κουρδικό και του Κοσόβου.

Κατά την συνάντηση έγινε αναφορά και στην μεγάλη τραγωδία που ζει ο λαός της Τουρκίας, ύστερα από τον σεισμό της 17/8/99, και κοινή ήταν η άποψη ότι πρέπει να αναπτυχθεί το ευρύτερο δυνατό κίνημα αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς λαούς προς τους πληγέντες.

Κατά την παραμονή της στην χώρα μας η Ευρωβουλευτετής του PDS θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με εκπροσώπους άλλων πολιτικών κομμάτων.

To Γραφείο Τύπου