Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/06/2013

Δήλωση του Μιχάλη Κριτσωτάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Απροκάλυπτα προκλητικά και αναιτιολόγητα για δεύτερη συνεχόμενη φορά η υπουργός Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη αρνείται να έρθει στη Βουλή – κατά το παράδειγμα του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά - για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου με θέμα το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών»

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και η υπουργός Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη ως αναντικατάστατο μέλος τους, αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι κυβερνήσεις – υπερασπιστές των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και στον τομέα του Τουρισμού.

Την κα υπουργό Τουρισμού, προφανώς, δεν την ενδιαφέρουν τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό με την τεράστια ανεργία, τις εργασιακές συνθήκες εξαθλίωσης, τους εξευτελιστικούς μισθούς, την εκτεταμένη ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία, τους υποτιθέμενους μαθητευόμενους, την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας κ. α.

Την κα υπουργό Τουρισμού, προφανώς, την ενδιαφέρουν τα κέρδη των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και γιʼ αυτό φροντίζει να τους «εφοδιάζει» με φθηνό, σχεδόν τζάμπα, εργατικό δυναμικό (και) μέσω του εν λόγω προγράμματος, αδιαφορώντας για την ποιότητα και την ελκυστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Την κα. υπουργό Τουρισμού, προφανώς, την ενδιαφέρει να «καρπωθούν» τα 39 εκ. ευρώ δημόσιου χρήματος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και τα εκπαιδευτικά τους κέντρα, αδιαφορώντας για την ποιότητα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Και στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υποβαθμίζει την Βουλή και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ίδια την έννοια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η κα Κεφαλογιάννη αρνείται να έρθει στην Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου, παρά και την παράστασή μου στον πρόεδρο της Βουλής.

Η κα Κεφαλογιάννη αρνείται να έρθει στην Βουλή να υπερασπισθεί την πολιτική της, την πολιτική δηλαδή των μνημονίων.

Δεν είναι όμως μακριά η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα καταργήσει και την πολιτική της και την πολιτική των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει την πολιτική ικανότητα και βούληση, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να αντιπαλέψει την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων και να υλοποιήσει, ως κυβέρνηση, μια άλλη πολιτική υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και της χώρας.

To Γραφείο Τύπου