Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/06/2013

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ανακοίνωση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και COSCO

H ξαφνική ανακοίνωση της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΛΠ και της θυγατρικής της COSCO ΣΕΠ Α.Ε. είναι προϊόν αδιαφανών διαβουλεύσεων και έρχεται να επιβεβαιώσει την κριτική μας ότι αυτή η κυβέρνηση διατίθεται να παραχωρήσει τα πάντα στην COSCO.

Αυτές οι επενδύσεις δεν έχουν προστιθέμενη αξία για την οικονομία, δεν διασφαλίζουν τις εργασιακές σχέσεις ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για το περιεχόμενο της συμφωνίας και για την πραγματική συνεισφορά της COSCO στην υλοποίηση των έργων που περιγράφονται στο μνημόνιο συνεργασίας.

Γι΄ αυτές τις επιχειρηματικές της πρωτοβουλίες και λόγω της «συνεχιζόμενης κρίσης στη χώρα και της μείωσης του ΑΕΠ» όπως αναφέρει το μνημόνιο συνεργασίας, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανταμείψει την Κινέζικη εταιρεία με ένα δωράκι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση, μειώνοντας το τίμημα που είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει στον δημόσιο ΟΛΠ. Η κυβερνητική προτεραιότητα είναι σαφής: εξόντωση της μέσης ελληνικής οικογένειας με φόρους και χαράτσια και ανακούφιση των μεγάλων επιχειρήσεων και των εχόντων που «πλήττονται» από την κρίση. Είναι προφανές ότι έτσι εννοούν την προσέλκυση επενδύσεων.

To Γραφείο Τύπου