Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/08/1999

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Στ. Λεουτσάκος, μέλος της Π.Γ., ο Ν.Καϊμάκης, μέλος της ΚΠΕ και η Βάλια Ρόκκου, γραμματέας της οργάνωσης ΔΕΗ του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από τους Ν.΄Εξαρχο, Πρόεδρο, Αθ. Μαντζαρίδη, Γραμματέα, Ρ.Ρίζο, αναπληρωτή Γραμματέα και Κίτσο Ηλία, μέλος.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Στον τομέα της ενέργειας έχει ανοίξει ευρύ μέτωπο ανταγωνισμού συμφερόντων κι εξελίξεων. Τα προβλήματα θα γίνουν πιο έντονα με την εφαρμογή της οδηγίας για την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτές οι εξελίξεις επιβάλλουν τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της ενεργειακής πολιτικής για την Ελλάδα, που σήμερα λείπει.
Η ΔΕΗ είναι η ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας, σε μια χώρα αποβιομηχανοποιημένη, γι αυτό και έχει στρατηγική σημασία η διασφάλιση της προοπτικής της, γιατί η ΔΕΗ κινδυνεύει από ανταγωνισμούς συμφερόντων, που επιδιώκουν ή προσδοκούν το διαμελισμό ή τον κατακερματισμό της.
Θεωρώ αναγκαίο να τονίσω ότι η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει ενιαία, δημόσια κι εκσυγχρονισμένη επιχείρηση, με μακροχρόνιο σχεδιασμό κι επιχειρησιακό σχέδιο, που θα εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητά της και την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
Θεωρώ επίσης αναγκαίο να επαναλάβω, εν όψει και της οδηγίας για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ότι μαζί με τον ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ επιβάλλεται να αναγνωριστούν και να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και η περιουσία των εργαζομένων.
Με αυτά τα κριτήρια ο ΣΥΝ θα κρίνει το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου