Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
01/09/1999

Προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σημερινή σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο κ.πρωθυπουργός συνέχισε σήμερα τα προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες για τον αγροτικό τομέα.

Τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι γνωστά, αλλά είναι δεδομένη και η ανικανότητα της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Οι προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις των αγροτών που διεκδικούν βελτίωση του εισοδήματός τους, μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση των υποδομών στην ύπαιθρο, αλλά και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, το επιβεβαιώνουν.

Δεν αρκεί ο πρωθυπουργός να εξαγγέλλει το ύψος των κονδυλίων που θα εισρεύσουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια από τα ταμεία της Ε.Ε. Τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν: Πώς θα διασφαλιστεί ότι τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν παραγωγικά, όταν η εμπειρία των προηγουμένων Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης είναι τελείως αρνητική; Που θα διοχετευθούν οι πόροι, με ποιες διαδικασίες, ποια είναι τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν και τελικά ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της υπαίθρου τα επόμενα χρόνια;

Σε αυτά ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση.

Ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές επιχειρεί να καθησυχάσει τους αγρότες με την εξαγγελία ειδικών μέτρων για τη στήριξη του τομέα και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Σε προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις έχει προχωρήσει ξανά η κυβέρνηση, τις οποίες, όμως, οι αγρότες δεν είδαν ποτέ να πραγματοποιούνται ή όσες εφαρμόστηκαν, υπονομεύτηκαν από την ίδια την κυβέρνηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου