Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/09/1999

Ομιλία του προωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.

Ομιλία τουπροωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. : Ο κ.Σημίτηςσυνεχίζει τη σκυταλοδρομία προεκλογικών παροχών

Με αφορμή τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ο κ. Σημίτης συνεχίζει τη σκυταλοδρομία προεκλογικών παροχών. Για μια ακόμη φορά εξωραϊζει την πραγματικότητα, επαναλαμβάνει χιλιοειπωμένες και ανεκπλήρωτες εξαγγελίες και υπόσχεται σε καθαρά προεκλογικό μοτίβο μελλοντικούς παραδείσους. Τώρα θυμάται την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ μέχρι και σήμερα μιλούσε αυταρχικά για τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ανάλγητο μονόδρομο.

Μάταια πασχίζει ο κ. πρωθυπουργός να πείσει τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα τους κοινωνικά ασθενέστερους, να ξεχάσουν το βαρύ κοινωνικό τίμημα της άδικης και δεξιόστροφης οικονομικής του πολιτικής.

Ο κ. Σημίτης προκαλεί τη νοημοσύνη και τη νωπή μνήμη του ελληνικού λαού με τις εκτιμήσεις του για τον νέο ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, την οποία ονομάζει «έμπρακτη ενέργεια μείζονος αποτελεσματικότητας και ενεργή συμβολή στην ειρήνη»! Δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο, που προωθούν την καντονοποίηση και νέα εθνοκάθαρση εναντίον των Σέρβων αυτή τη φορά, μπροστά στα μάτια και με ευθύνη της διεθνούς δύναμης, στην οποία μετέχει η Ελλάδα, και η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται εκεί για άλλο σκοπό.

Ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, με την ομιλία του για μια ακόμη φορά επιμένει να αυτοεπαινείται, αδυνατώντας να πείσει όσους βιώνουν έμπρακτα τα αδιέξοδα και τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου