Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/07/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ίδια συνταγή αδικίας και αναποτελεσματικότητας

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, ακολουθεί την ίδια τακτική αδικιών, προχειρότητας και αναποτελεσματικότητας, στην οποία κινήθηκε μέχρι τώρα η μνημονιακή φορολογική πολιτική.

Νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, αύξηση φορολογικής επιβάρυνσης σε μικρομεσαίους, μείωση φορολογίας σε μεγάλα εισοδήματα (από ενοίκια, μετοχές, ομόλογα) και άλλα πολλά αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία θα τοποθετηθούμε αναλυτικά στη Βουλή, αφού άλλωστε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών διαρρέει, ότι το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι το… τελικό, αλλά θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές. Φαίνεται ότι η αρχική μετάφραση από το ξενόγλωσσο κείμενο δεν ήταν επιτυχής και θα χρειαστεί νέα επεξεργασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει την αναγκαιότητα μιας φορολογικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει την φορολογική σταθερότητα (από τον Ιούλιο του 2012 έχουμε 20 νόμους με φορολογικές διατάξεις), την δικαιοσύνη και την πάταξη της φοροδιαφυγής οι οποίες και παραμένουν βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής