Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/07/2013

Πρωτοφανές σκάνδαλο η παραμονή του κατηγορούμενου για κακούργημα Ανδρέα Γεωργίου στην θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής(ΕΛΣΤΑΤ) - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Δικαιοσύνης

Σε σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η παραμονή του στελέχους του ΔΝΤ Ανδρέα Γεωργίου στην θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, παρά το γεγονός ότι από τις 22 Ιανουαρίου 2013 ευρίσκεται υπό την κατηγορία του κακουργήματος, λόγω του ότι με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις διόγκωσε τεχνητά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το χρέος του 2009, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς του μνημονίου.

Οι ποινικές διώξεις που  ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος  από τους οικονομικούς εισαγγελείς  σε βάρος του κ. Γεωργίου και δύο  ακόμα μελών της ΕΛΣΤΑΤ δεν στάθηκαν όπως φαίνεται ικανές να οδηγήσουν στην αποπομπή του κ. Γεωργίου από την κρίσιμη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι, με την –επί της ουσίας- κυβερνητική στήριξη ο Ανδρέας Γεωργίου προετοιμάζεται για την επερχόμενη δίκη από την θέση του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Από την θέση αυτή ο κ. Γεωργίου προβαίνει σε νέες παράνομες και σκανδαλώδεις πράξεις, προκειμένου να φιμώσει τους μάρτυρες-υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ που θα κατέθεταν ουσιώδη στοιχεία σε βάρος του, τεκμηριώνοντας τις, σε βάρος του, καταγγελίες. Συγκεκριμένα, διένειμε στους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ Δήλωση Στατιστικού Απορρήτου, (με ημερομηνία 23-5-2013), με την οποία, επί της ουσίας, απαγορεύεται στους μάρτυρες-υπαλλήλους της Στατιστικής Αρχής να καταθέτουν στην Δικαιοσύνη τελεσθείσες ή πιθανόν να τελεσθούν στο μέλλον στατιστικές αυθαιρεσίες και παρανομίες, με την απειλή χρηματικών προστίμων και ποινικών, διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων!

Την απαράδεκτη αυτή δήλωση έχουν καταγγείλει τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ(ασκώντας προσφυγή) όσο και τα πρώην μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ η κυρία Ζωή Γεωργαντά και ο κύριος Νίκος Λογοθέτης, που έχουν καταγγείλει τεκμηριωμένα τις μεθοδεύσεις του κυρίου Γεωργίου για το «φούσκωμα» του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Επειδή η παραμονή του κατηγορούμενου για κακούργημα Ανδρέα Γεωργίου στην θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζει παρανομεί και να εκβιάζει κρίσιμους μάρτυρες της δίκης του, παρεμποδίζοντας το έργο της Δικαιοσύνης.

Επειδή η τεχνητή, αντιεπιστημονική και απαράδεκτη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους του 2009 άνοιξε το δρόμο της μνημονιακής καταστροφής της  χώρας μας.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

- Σκοπεύουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποπεμφθεί, εδώ και τώρα, ο Ανδρέας Γεωργίου από την θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, με δεδομένο ότι διώκεται για βαρύτατο κακούργημα που έβλαψε ανεπανόρθωτα τη χώρα;

-Σκοπεύουν να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο Ανδρέας Γεωργίου για την παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, μέσω της σκανδαλώδους «Δήλωσης Στατιστικού Απορρήτου, με την οποία επιχειρείται η φίμωση κρίσιμων μαρτύρων της επερχόμενης δίκης του; Σκοπεύουν να ζητήσουν την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής Δήλωσης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Σταθάς Γιάννης

Στρατούλης Δημήτρης

Γελαλής Δημήτρης

Διακάκη Μαρία

Γάκης Δημήτρης

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος