Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/07/2013

Επίσκεψη κλιμάκιο στελεχών και του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ν. Πρέβεζας στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου

Τη Παρασκευή 5/7/2013 ο βουλευτής νομού Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας μαζί με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

Στην συζήτηση με το προσωπικό και το διευθυντή του Κέντρου, αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις που καθιστούν εξαιρετικά προβληματική τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, παρόλο που το Κέντρο εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής, και είναι από τα πρώτα Κέντρα Υγείας που ιδρύθηκαν, διαθέτει ένα μόνο γιατρό παθολόγο, συνεπικουρούμενο περιπτωσιακά από κάποιους αγροτικούς γιατρούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε το Κέντρο λειτουργεί χάρη στην μεγάλη πείρα του νοσηλευτικού προσωπικού, που χωρίς αυτό ο μοναδικός γιατρός θα είχε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

Επίσης υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο, που όπως αναφέρθηκε από τους εργαζόμενους έχει ήδη διανύσει 510 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ακόμα αναφέρθηκε ότι άλλες ειδικότητες ιατρών που προβλέπονταν από τη δομή του Κέντρου απουσιάζουν παντελώς.

Ο Κώστας Μπάρκας δεσμεύτηκε να αναδείξει το θέμα αυτό όσο περνάει από το χέρι του, με σχετική ερώτηση στη βουλή, συνδέοντας το και με τον αγώνα που γίνεται για το ίδιο το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, διότι η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας θα επιφορτίσει με τεράστιο βάρος το Νοσοκομείο, υποβαθμίζοντάς το ακόμα περισσότερο.

To Γραφείο Τύπου