Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/07/2013

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ομιλία του κ. Σαμαρά

Συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες, γυρίζοντας την ίδια του την παράταξη και την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω σε άλλες εποχές.

Ο πόλεμος των  ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θεωρεί πως θα αποδράσει από τη σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη έστω για μια φορά να μιλήσει για τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν ως εδώ.

Πράγματι,  «πρέπει να λέμε» την αλήθεια, αλλά ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Σαμαράς. Όταν χαρακτήριζε το μνημόνιο ως λάθος συνταγή ή σήμερα που το εφαρμόζει με απαράμιλλο δογματισμό, θεωρώντας το ως μονόδρομο και αδιαφορώντας για τις καταστροφικές του συνέπειες;

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει πως η πολιτική του κ. Σαμαρά είναι συνώνυμο της κοινωνικής ισοπέδωσης και πως το βασικό  δίλημμα που τίθεται στην ελληνική κοινωνία είναι μνημόνιο ή δημοκρατία.

To Γραφείο Τύπου