Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/09/1999

Το Ιδρυμα Ράσσελ για την Ειρήνη υπέρ της πρότασης του ΣΥΝ για μείωση των εξοπλισμών Ελλάδος-Τουρκίας

Την υποστήριξή του στην πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου για το πάγωμα του κυνηγητού των εξοπλισμών και την μείωση των στρατιωτικών δαπανών και εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας δηλώνει το παγκόσμια γνωστό "΄Ιδρυμα Μπέρτραντ Ράσσελ για την Ειρήνη". Με επιστολή του στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, καθηγητής Κεν Κόουτς αναφέρει ότι το ΄Ιδρυμα θα απευθύνει έκκληση στους υπουργούς εξωτερικών των δύο χωρών για την υιοθέτηση της πρότασης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Κεν Κόουτς είναι το ακόλουθο:

"Ο Συνασπισμός πήρε μια τολμηρή και γενναία πρωτοβουλία με την έκκλησή του για την μείωση της κούρσας των εξοπλισμών ανάμεσα στην Ελλάδα και Τουρκία.

Η φοβερή καταστροφή του τουρκικού σεισμού έχει επικεντρώσει στην περιοχή τη διεθνή προσοχή. Ελπίζουμε πάρα πολύ ότι η πρότασή σας για αμοιβαία μείωση του στρατιωτικού ανταγωνισμού και περικοπές στις στρατιωτικές δυνάμεις θα βρει πολύ πλατιά απήχηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το ΄Ιδρυμα Ράσσελ θα απευθύνει έκκληση στους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, ζητώντας την υποστήριξή τους στην πρωτότυπη αυτή πρόταση".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου