Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/07/2013

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

Στο πλευρό των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κατέληξε η πορεία τους, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής βουλευτής της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος Μητρόπουλος.

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκφράζουν την συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Δημοτική Αστυνομία και παρακολουθούν το θέμα από κοντά.

Οι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ότι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είναι πολλοί, η ανακοίνωση της κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και η ένταξη των υπαλλήλων στην ΕΛ.ΑΣ. ή διαθεσιμότητά τους, έρχεται ταυτόχρονα με την έντεχνη διαρροή του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο προβλέπεται η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 6.700.

 Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης που έχουν στήσει οι υπουργοί με τους προϊστάμενούς τους, χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της ΤΡΟΙΚΑ, προκειμένου να διαλύσουν κάθε δημόσια υποδομή. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται . Όρια στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Όπως διαλύουν τη Δημοτική Αστυνομία έτσι θα διαλύσουν και τα άλλα σώματα ασφαλείας την κατάλληλη στιγμή. Μετά την υγεία και την παιδεία,  η απαξίωση και η υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας που συντελείται μεθοδικά την τελευταία τριετία, προετοιμάζει την πλήρη παραχώρηση στους ιδιώτες και του αγαθού της ασφάλειας.

To Γραφείο Τύπου